Mora Produktie BV

Eerst en vooral hartelijk gefeliciteerd met het concept en de organisatie van de avond. Door de aanpak was het vooral een dynamische, energieke en zeer interessante avond, waarbij de zintuigen (ogen, oren, maar ook de smaakpapillen) voortdurend op scherp stonden.

Wat me vooral raakte was het enthousiasme van iedereen. Het begon al met de voorstelling van de maatschappelijke organisaties. Door het tijdsbestek van 1 minuut kwam het ludiek en fris over en werd de drive erin gehouden. Heel mooie manier om toch iedereen kort iets over zichzelf te vertellen.

De opzet was duidelijk: matchen, matchen, matchen !

En dat in een hele informele sfeer, omkaderd door heerlijke hapjes.De spontaniteit en het enthousiasme van alle aanwezigen heeft het meest indruk op me gemaakt. Deze avond laat zien dat je grenzen kan verleggen zonder dat het formeel, saai en langdradig moet zijn.

Esther van den Hove

 Mora logo

DHL Maastricht

Op zaterdag 22 november 2014 mochten de kinderen van Voedselbank Maastricht meedoen met het Sinterklaasfeest bij DHL, een match tussen de stichting Laat ze maar Lachen en DHL, tot stand gekomen tijdens het MOD043 van Samen voor Maastricht. De middag begon met een super leuk ontvangst door de Pieten in de mooi versierSinterklaasDHLde zaal. Deze was speciaal versierd met slingers voor de Sint en zijn Pieten. Al snel werd begonnen met liedjes zingen, pepernoten eten, kleurplaten kleuren en schminken. Wat een voorpret!


En toen was het zover, Sinterklaas kwam binnen! Alle kindjes gingen in een kring om Sinterklaas zitten en werden 1 voor 1 bij de Sint geroepen voor een praatje en een lekkere zak snoep. Nadat alle kindjes waren geweest kwamen de Pieten met de grote zakken met cadeaus! Wat een feest! Voor alle kindjes had de Sint een cadeautje meegenomen en de spanning was groot totdat alle kindjes een cadeau hadden en deze gezamenlijk uit mochten worden gepakt! In één ruk werden alle cadeautjes ontdaan van hun papier en hoorde je alleen maar OOOHHH’s en AAAAHHHH’s! Wat een mooie cadeaus! En wat een blije kinderen!

De kinderen hebben ontzettend genoten van deze onvergetelijke en geweldig georganiseerde Sinterklaasviering.

Diana Saporito

DHL_rgb

Stichting Dress for Succes

Het feit dat er zoveel bedrijven zijn die iets willen doen voor een maatschappelijke organisatie. Heel bijzonder dat bedrijven ons opzochten wanneer ze dachten dat we konden matchen!

Bedrijven die misschien geen perfecte match hadden maar gingen meedenken over wat ze wél te bieden hadden.

Heel bijzonder ook de matches tussen de maatschappelijke organisaties.

We gaan vluchtelingen kleden, we gaan workshops geven bij Terra Nigra ‘what (not) to wear’ tijdens sollicitatiegesprekkenof stagegesprekken.

 

Ontvangen is leuk en geven is minstens zo leuk. Volgens mij geldt dat voor ‘beide partijen’.

 

SAPPI Maastricht BV

Wat was er bijzonder?

De veelheid van noden die er leven in de Maastrichtse omgeving en de veelheid van instellingen die hierbij actief zijn. Ik verwachtte dit nauwelijks.

Wat heeft je geraakt?

De positiviteit welke uitgaat van zo’n event door de manier van organiseren en de grote kans die hierdoor geschapen wordt om vraag en aanbod te laten ontmoeten.

Wat heeft je verrast? Waarom maakte dat (de meeste) indruk?

De eenvoud van handelen om toch samen zaken op poten te zetten en dit zonder vele meetings maar wel met enorm veel goede wil en enthousiasme

Peter Loubele

360Zuid. Stichting voor Maatschappelijke en Sociale Innovatie

Mij heeft het meest verrast, dat de organisatie van MOD043 erin geslaagd is om de randvoorwaarden en atmosfeer te creëren, waarin het mogelijk bleek op een laagdrempelige manier serieuze (niet-vrijblijvende) ontmoetingen tussen mensen van heel verschillende herkomst en professie tot stand te brengen met het oogmerk om voor beide partijen een maatschappelijke meerwaarde te creëren.

Chris den Hamer

Albron BV

Wij hebben het Maatschappelijk Ondernemen Diner als zeer bijzonder ervaren. Hartverwarmend, om al die gepassioneerde maatschappelijke organisaties te ontmoeten en hiervoor iets te mogen betekenen. Vandaar dat wij dan ook niet getwijfeld hebben om onze organisatie als partner aan “Samen voor Maastricht” te verbinden. Heel mooi om te zien dat vele anderen dit goede voorbeeld nog deze avond volgden.

Wij moedigen andere bedrijven en organisaties, die wellicht nog twijfelen, zeker aan om ook partner te worden. Samen kunnen wij veel voor Maastricht en de regio betekenen!

Corno Stam

albron

In de Rooden Leeuw & buurthuis ’t Vrouweveld

De locatie was echt super! Ik vond de opzet van de avond ook handig. Tijdens de pitches zag en hoorde je alle deelnemers. Dat maakte de avond meteen een stuk persoonlijker.

Wat mij raakte was een mevrouw die zich als privé persoon heeft opgegeven als vrijwilliger voor ons taal ondersteuningsproject Samenspraak.

Dé verrassing van de avond kwam van Mercedes: zij stelden hun theater ter beschikking voor twee uitvoeringen van onze buurtmusical eind 2015!

Al met al een prachtige avond met veel nieuwe contacten! Nogmaals hartelijk dank!

Namens In de Rooden Leeuw en buurthuis ’t Vrouweveld,

Rasa de Zanger